design office

Optimera fastighetsdriften och lokalvården med ett integrerat system

Tänk dig att du kunde ta din lokalvård- och fastighetsdrift till nästa nivå med bara ett enkelt steg! Det är precis vad du kan göra genom att integrera ditt lokalvårdssystem med ditt fastighetssystem. Det sparar tid, ökar transparensen, förenklar administrativa processer och främjar hållbara val. Det är ett stort steg mot att skapa en mer effektiv och hållbar fastighetsdrift och lokalvårdshantering på lång sikt.

Låt lokalvårdaren rapportera felanmälan

Genom att nyttja lokalvårdens kunskap om lokalen kan du snabbt åtgärda och fånga de problem som uppstår i fastigheten. Tänk dig att du får en felrapport från en lokalvårdare om att hissen är ur funktion. Tänk dig vidare att ärenden är något som kan skapas i realtid, på plats och på språng till exempel i en mobilapplikation! Genom att använda samma plattform för både lokalvård och fastighetsförvaltning kan du skapa och hantera underhållsärenden på ett ögonblick och lokalvården kan fokusera på att utföra sitt städuppdrag.

Med en integrerad lösning kan du genast tilldela resurser, spåra ärendets status och kommunicera med berörda parter. Det innebär mindre tid spenderad på att jaga information och mer tid till att faktiskt lösa problemet och hålla din fastighet i toppskick!

Ett visuellt fastighetssystem stöttar nyttjande och effektiviserar lokalvården

Med hjälp av visuellt stöd, som ritningar för fastigheten, kan du hålla fastighetsregistret uppdaterat och lättöverskådligt för den som ska orientera sig i byggnaden. Om du till exempel behöver markera viktiga områden för städning eller underhåll kan du enkelt göra det och hålla koll på förändringar över tid. För att upprätthålla lokalvårdens effektivitet, är nyckeln att rätt yta är definierad så att den mappar in i lokalvårdens schemaläggning av hur lång tid det tar att städa t.ex. en korridor eller en toalett. I fastighetssystemet kan du mappa lokalens nyttjande mot behovsanpassad lokalvård. Om en lokal inte används en dag, så behövs ju ingen lokalvård heller. Det ger dig en överblick över fastighetens layout och underlättar planeringen av alla typer av underhållsarbete och städuppdrag.

Från flera till en (1) faktura

Tänk dig att du slipper krångliga administrativa processer när det kommer till fakturering för både lokalvård och hyra. Genom att använda samma system för fakturering kan du enkelt skapa och skicka ut fakturor till hyresgästerna för båda delarna. Du har full koll på vilken yta som till hör vilken kund och på så sätt, så är jobbet gjort när du ska fakturera. Det ger inte bara en bättre transparens utan också enklare hantering av betalningar och budgetering.

Samverka kring hållbara materialval

Slutligen, låt oss prata om hållbara materialval. Du har satt upp miljömål att uppnå i din organisation och genom att jobba tillsammans så kan lokalvård delta i materialval vid t.ex. ombyggnation där valen av just nya material kan påverka sättet lokalvård utförs och bidra till att minska klimatpåverkan.  När du har koll på dina ytor och vad som behövs för att skapa en trevlig arbetsmiljö, har du chansen att välja miljövänliga alternativ och minska överflödig användning av resurser. Det är inte bara bra för din fastighet och lokalvårdspersonal utan också för vår planet!

En stor utmaning för många organisationer är att avdelningar jobbar i silos. Detta leder ofta till att processer blir ineffektiva. Genom att samordna ditt fastighetsregister med lokalvårdssystemet, skapar du bästa upplevelsen för nyttjarna i din fastighet. Läs om hur Kungsbacka kommun jobbar integrerat – lokalvårdsavdelningen tillsammans med fastighetsavdelningen.

Postat i - innehåller: | | |

Mimmi Forsberg

Har över 20 års erfarenhet från techbranschen i olika länder och olika roller. Passionerad i allt från teknik och att skapa kundvärde till empowerment och förändringsarbete. Gillar att utmana sig själv i naturens tuffa förhållanden genom att springa uppför berg i storm och regn.

Jag vill förstå mer om hur lokalvård kan samverka med drift, kontakta mig:

Se mer kunskap

Inlägg

Skövde kommun väljer Pythagoras för bättre kontroll av sin fastighetsförvaltning

Skövde kommun befann sig i ett läge där deras befintliga fastighetssystem skulle avvecklas och de var därför tvungna att genomföra…

Läs mer...
ritning dator
Inlägg

Intern kostnadsfördelning – helautomatiserat och flexibelt i Pythagoras 

Pythagoras lanserar en ny, automatiserad kostnadsfördelning som hanterar din interna kostnadsfördelning på ett flexibelt sätt.

Läs mer...
sensor
Inlägg

Pythagoras i nytt samarbete med Disruptive Technologies för att revolutionera fastighets-förvaltning med IoT sensorer

Pythagoras, ett av Sveriges första webbaserade fastighetssystem, ingår partnerskap med Disruptive Technologies, en marknadsledande utvecklare av IoT sensorer med kapacitet…

Läs mer...