Digital ritningshantering

Som en erfaren fastighetschef vet du att tid är pengar, och att noggrannhet är avgörande när det kommer till fastighetsförvaltning. Vårt system tar fastighetsinformation från utskrivna papper med ritade linjer och förvandlar dem till en digital och tillgänglig resurs för hela din organisation. Den digitala modellen av ritningarna används lika smidigt av lokalvårdaren för att hitta rätt som av dig för att visualisera ditt fastighetsbestånd, eller se vilka avtal du kopplat till vilka ytor.

Så fungerar en digital ritningshantering

  • Digitala tvillingar: Med hjälp av originalritningarna skapar Pythagoras system en exakt 3D-modell av fastigheten. Inga fler förlegade papper eller missförstådda skisser.
  • Automatisk ytberäkning: Alla ytor i fastigheten beräknas automatiskt enligt svensk standard. Du får den exakta informationen i realtid.
  • Snabb uppdatering: Om du gör en ombyggnation eller ändrar användningen av en kontorsyta, kan du själv uppdatera 3D-modellen. Det synkroniseras omedelbart med hela organisationen.
  • Rapportering via app: Om en lokalvårdare stöter på något som inte stämmer, kan de enkelt rapportera det via vår app. Alla bidrar till att hålla ritningarna uppdaterade och korrekta.

Hantera ritningar i olika format

Vi kan hantera standardiserade ritningsformat som DWG, Revit, Raster, PDF, IFC, Fi2 och Excel. Med ritningarnas hjälp kan vi sedan skapa digitala modeller i systemet vilket ger dig direkt tillgång till allt från klassiska byggritningar till brandritningar, allt samlat på ett ställe. Du kan själv välja om du vill ajourhålla dina ritningar direkt i systemet eller om du vill att vi ska hjälpa dig.

Uppdaterat i realtid

Med hela organisationen samlad i samma molnbaserade system har alla alltid tillgång till den senaste ritningen.

Automatisk beräkning

Systemet beräknar automatiskt nettoarean enligt svensk standard i realtid. Inga manuella beräkningar behövs och alla areatyper är enligt svensk standard

En helhetslösning

Ritningen är helt integrerad och synkad med ditt fastighetsregister, så att du alltid har den senaste informationen.

Några kunder som använder lösningen idag

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig och berättar mer. Skriv i meddelanderaden om det är något speciellt som intresserar dig.