Monterro_1200x675px

Svenska SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro

Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare, förvärvar aktier och tillför expansionskapital i svenska Pythagoras som erbjuder en innovativ molnplattform inom Property, Real Estate och Facilities Management. Genom investeringen från Monterro kan Pythagoras öka investeringstakten och skala upp verksamheten.

– ”Monterro är den perfekta partnern för oss,” säger Peter Andersson, medgrundare och VD på Pythagoras. ”Deras expertis och erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag är ovärderlig och vi ser fram emot att tillsammans ta nästa steg i tillväxtresan.”

Pythagoras digitaliserar fastighetsförvaltning

Pythagoras startades med uppgiften att innovera och digitalisera arbetet med att förvalta och hantera fastigheter. Företaget utvecklar och erbjuder en komplett mjukvaruplattform som förenklar driften, minskar kostnaderna och energikonsumtionen. Med hjälp av analys kan kunderna ta mer datadrivna och effektiva beslut inom fastighetsförvaltningens alla delar.

– ”Vi har följt Pythagoras under en längre tid och vi är imponerade av deras innovationsförmåga och produktutveckling,” säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Pythagoras. ”De har skapat en innovativ och användarvänlig produkt inom en sektor som varit relativt konservativ. Bolaget har dessutom haft en stadig tillväxt år efter år och vi ser att de har stor potential att skala och utveckla sin verksamhet, både inom Norden och internationellt.”

Skalar upp och utvecklar verksamheten

Pythagoras har en stark position på marknaden för fastighetsförvaltning med många kunder inom både privat och offentlig sektor, i Sverige, Norge och internationellt.

– ”Vi är stolta över hur vi tillsammans med våra kunder har lyckats skapa en mängd smarta lösningar som effektiviserat deras verksamhet med hjälp av data, t ex genom minskad energiförbrukning” säger Peter Andersson. ”Nu är vi redo att utveckla verksamheten ytterligare med målet att få ännu nöjdare kunder, genom hela kundresan. Med Monterro som partner får vi både kapitalet och den expertis vi behöver för att skala upp.”

Monterro stöttar med affärsutveckling

Monterro är en aktiv investerare som stöttar med både strategisk och operativ support i de mjukvarubolag de investerar i.

– ”Monterro skiljer sig från traditionella investerare. Vi arbetar alltid tätt ihop med ägarna och ledningen,” säger Gustav Lagercrantz. ”Vi har lång erfarenhet från att själva ha byggt och utvecklat mjukvarubolag och vet vilka utmaningar man stöter på i olika stadier i tillväxtresan. Vi ser fram emot att få stötta och följa Pythagoras i deras resa framåt”.

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare, men Pythagoras operativa ägare återinvesterar allt eller en betydande del och blir kvar i bolaget.

För mer information, vänligen kontakta: 

Gustav Lagercrantz, vd på Monterro samt blivande styrelseordförande i Pythagoras +46 (0)70 734 74 11 | gustav.lagercrantz@monterro.com
Peter Andersson, medgrundare och vd på Pythagoras: +46 (0) 8 795 24 34 | peter.andersson@pythagoras.se

Om Monterro 

Monterro är den ledande investeraren inom B2B mjukvara i Norden, med målet att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare. Med operativ erfarenhet från att framgångsrikt ha utvecklat och drivit mjukvarubolag som Pointsec, Episerver, Orc Software, och Lime, arbetar Monterro aktivt med sina portföljbolag för att få dem att växa. En betydande del av fondernas kapital, 25 procent, kommer från Monterros grundare och anställda. Bolaget bildades 2012 och har kontor i Stockholm, Oslo, Munchen och Hanoi. Monterro.com

Postat i

Hanna Falkäng

Marknadschef på Pythagoras sedan 2022. Har 20+ års erfarenhet från e-handel och digital marknadsföring inom tech. Odlar gärna gurka för att mata hunden och är bäst på att sträckkolla brittiska tvserier.

Se mer kunskap

Inlägg

Pythagoras kunddagar

Årets kunddagar är över. Tack alla ni som kom på Pythagoras kunddagar 2023.

Läs mer...
Inlägg

Fastighetsmässan Syd

I februari 2024 ställer vi ut på Fastighetsmässan Syd.

Läs mer...
3d modell hänger ihop med fastighetsregistret
Inlägg

Stämmer ditt fastighetsregister överens med ritningen?

Ett fastighetssystem ska vara enkelt, men många gånger har du utmaningar med att ritningen inte är uppdaterad och inte heller

Läs mer...