sensor

Pythagoras i nytt samarbete med Disruptive Technologies för att revolutionera fastighets-förvaltning med IoT sensorer

Pythagoras, ett av Sveriges första webbaserade fastighetssystem, ingår partnerskap med Disruptive Technologies, en marknadsledande utvecklare av IoT sensorer med kapacitet och batterilivslängd att konsekvent samla in data i upp till 15 år.

Partnerskapet kommer att möjliggöra för Pythagoras kunder att mäta hur de nyttjar sina fastigheter och hur de optimerar sina lokaler i en hybrid arbetsmiljö.

Disruptive Technologies sensorer är välkända för sina banbrytande IoT sensorer, som trots sin minimala storlek tillhandahåller robust datainsamling, batterikapacitet upp till 15 år, användarvänlighet och skalbarhet. De trådlösa sensorerna installeras effektivt i en fastighet utan behov av kablage och kopplas upp mot en gateway/router (“Cloud Connector”), som har förmåga att motta data från tusentals sensorer. Cloud Connectorn är i sin tur uppkopplad med mobil 4G nätverksanslutning eller ethernet/lokalt Wi-Fi.

Pythagoras ritningsbaserade plattform och visuella gränssnitt, integrerat med Disruptive Technologies IoT sensorteknologi, möjliggör för kunder att tids- och kostnadseffektivt installera, få översikt och hålla koll på placering av sensorer. I tillägg kommer kunder att analysera data i systemet (både i real-tid och genom historisk data) för ett optimalt nyttjande av fastigheter och lokaler.

”Vi ser styrkan i att koppla ihop vårt visuella gränssnitt tillsammans med Disruptive Technologies små och långlivade IoT sensorer. Vårt unika partnerskap ger kunden datadrivna beslutsunderlag så att de kan optimera sin verksamhet och enkelt följa upp gentemot sina uppsatta mål”, säger Mattias Arnelund, vd på Pythagoras.

“Vi är exalterade över vårt partnerskap med Pythagoras av många anledningar. Deras användarvänliga plattform möjliggör för kunder att optimera sitt fastighetssystem och samla strategisk information på ett ställe – och vi ser att behovet och efterfrågan på den svenska marknaden är stort. I kombination med Disruptive Technologies IoT sensorer- och datainfrastruktur erbjuds fastighetsförvaltare en förenklad, kostnadseffektiv och skalbar lösning som säkerställer en hållbar drift av byggnader”, menar Viking Roald, Business Development Manager på Disruptive Technologies Sweden.

För mer information, kontakta:

Mattias Arnelund, vd på Pythagoras
mattias.arnelund@pythagoras.se
0702-78 94 76

Viking Roald, Business Development Manager Sweden
viking.roald@disruptive-technologies.com
0725 – 96 72 06

Om Disruptive Technologies

Disruptive Technologies är en prisbelönad innovatör inom IoT och utvecklar världens minsta, uppkopplade sensorer. Deras plug-and-play sensorer kan användas varsomhelst och har upp till 15 års batteritid. Tillsammans med strategiska partners samlas miljontals datapunkter in för att kunna ge strategiska insikter till kunder för effektivitet på arbetsplatsen och i facilities management. www.disruptive-technologies.com

Om Pythagoras

Startades 1995 i Stockholm och är ett av Sveriges första, webbaserade fastighetssystem. Pythagoras är ett fastighetssystem som hjälper företag och organisationer att hantera strategisk information kring sitt fastighetsbestånd. Plattformens visuella gränssnitt gör det enkelt komma åt fastighetsinformation, teknisk förvaltning, lokalvård, avtal och fakturering för respektive fastighet i systemet. www.pythagoras.se

Mattias Arnelund
CEO
Pythagoras AB
Viking Roald
Business Development Manager Sweden
Disruptive Technologies

Postat i - innehåller:

Se mer kunskap

Inlägg

Skövde kommun väljer Pythagoras för bättre kontroll av sin fastighetsförvaltning

Skövde kommun befann sig i ett läge där deras befintliga fastighetssystem skulle avvecklas och de var därför tvungna att genomföra…

Läs mer...
ritning dator
Inlägg

Intern kostnadsfördelning – helautomatiserat och flexibelt i Pythagoras 

Pythagoras lanserar en ny, automatiserad kostnadsfördelning som hanterar din interna kostnadsfördelning på ett flexibelt sätt.

Läs mer...
design office
Inlägg

Optimera fastighetsdriften och lokalvården med ett integrerat system

Samverkan mellan lokalvårdsavdelningen och fastighetsdriften ger en flera synergieffekter, framför allt om man jobbar i ett och samma system.

Läs mer...