Nynashamn

Nynäshamns kommun har upphandlat ett nytt fastighetssystem av Pythagoras

Nynäshamns kommun har upphandlat ett nytt fastighetssystem av Pythagoras AB. Det nya fastighetssystemet ska göra det möjligt för Nynäshamns kommun att hantera avtal, skapa fastighetsregister och förenkla drift och underhåll. Det ska dessutom fungera mobilt och kunna användas av ett obegränsat antal användare. Och så kommer det att bli när allt är klart och implementerat.

– Det är lätt att röra till det när allt ligger i olika system, säger Sofie Pettersson, systemadministratör på fastighetsavdelningen på Nynäshamns kommun. Därför är ett av de viktigaste kraven på det nya fastighetssystem kommunen upphandlat av Pythagoras att det ska vara flexibelt och kunna användas för många olika ändamål – allt ifrån att underlätta felanmälningar till att digitalisera ritningar.

Mobilt i fokus

Leveransen från Pythagoras består av en SaaS-lösning med tillhörande mobila funktioner som underlättar för fastighetsskötare, elektriker och andra att kolla upp saker och ting, hantera och skapa ärenden, göra felanmälningar och liknande direkt på plats, i stället för att behöva ta sig in till kontoret.

– Det blir lättare att hålla koll på till exempel avtal. Vi får en heads up när ett avtal är på väg att gå ut, så att vi i god tid kan förnya, säga upp eller vidta andra åtgärder för avtalet. Vi tror också att det här systemet kan hjälpa oss att minska arbetet med ”underhållsskulden”. Det kommer att hjälpa oss att hålla koll på kommande underhållsinsatser, underlätta planeringen och göra att vi slipper tråkiga överraskningar, fortsätter Sofie Pettersson.

Bättre överblick över resurser

Något som är viktigt för Nynäshamns kommun är att kunna digitalisera ritningar, vilket det fastighetssystem de upphandlat av Pythagoras AB tillåter dem att göra.

– Ritningsdigitalisering gör det lättare för oss att snabbt se exakt vilka resurser som finns på en viss fastighet eller i en viss lokal. Men det gör också att andra inom kommunen själva kan gå in i systemet, till exempel en skola som vill ha en ritning till något. Då kan de själva gå in och ta reda på det de behöver, det förenklar både för oss och för dem, avslutar Sofie Pettersson.

Se fler kundcase

Pythagoras hjälper Stiftelsen SHIS Bostäder i sin digitaliseringsresa med ett nytt fastighetssystem

Stiftelsen SHIS Bostäder har ingått ett avtal med Pythagoras för att digitalisera och effektivisera sin fastighetsförvaltning. Läs om det nya

Se detta kundcase...

Digitaliserad städning ger ökad effektivitet för Vallentuna

Vallentuna kommun har tagit stora steg i sin digitaliseringsresa genom att implementera Pythagoras digitala lokalvårdslösning. Läs mer om hur systemet

Se detta kundcase...

Specsavers tar hjälp av Pythagoras för att skapa sig en samlad bild av sina hyresavtal

Läs mer om hur lösningen hjälper Specsavers att hålla reda på över 1500 avtal med olika villkor och lagstiftningar över

Se detta kundcase...