3d modell hänger ihop med fastighetsregistret

Stämmer ditt fastighetsregister överens med ritningen?

Har du upplevt att det är svårt att veta vilken information som är korrekt och senast uppdaterad i ditt fastighetsregister eller i dina ritningar? Känns det som om ni skulle behöva en hel avdelning av arkitekter som ständigt uppdaterar ritningar, men då kvarstår ändå uppdateringen av netto- och bruttoarea i fastighetsregistret.

Ritningen är utdaterad

Tänk dig att din kollega ringer från en byggnad och inte kan hitta fram till rätt rum där det har gjorts en felanmälan. Han är stressad för han inte hittar rummet och han har många fler uppgifter som ska lösas under dagen. Många jobbar idag med rumslistor i tabeller, men det är inte alltid enkelt då namngivningen kan vara teknisk men inte utmärkande för vart rummet beläget i byggnaden.

Du får fram ritningen i programmet för att söka efter vilket rum din kollega frågar efter, men du ser genast att den är utdaterad, då ni byggde om för några månader sen, men ritningen har inte blivit uppdaterad, så du kan inte heller hjälpa din kollega. Ditt fastighetsregister behöver uppdateras och även ritningen över ombyggnationen.

Kommunikationssvårigheter

Ibland behöver du även kunna kommunicera med personer som inte jobbar i ditt fastighetssystem, tex. entreprenörer och hyresgäster. De behöver olika information, lite beroende på vad de förväntas utföra i byggnaden – det kanske är en SBA besiktning då man kontrollerar att alla brandsläckare och nödutgångsskyltar är på plats. Eller så har en hyresgäst flyttat ut och ni ska göra en slutbesiktning. Detta blir då tungrott att förklara för den externa parten exakt vad som behöver göras och i vilken byggnad om du inte har uppdaterade ritningar eller fastighetsregister! Även återrapporteringen blir manuell då entreprenören behöver återrapportera till dig via mejl eller telefon. I bästa fall hamnar återrapporteringen på en post it!

Ett visuellt fastighetssystem

I Pythagoras kan du istället för en tabell med rumsnummer ta fram modellen och navigera dig fram till rätt rum och på så sätt hjälpa din kollega att hitta rätt. I Pythagoras kan du enkelt filtrera, söka eller med hjälp av Google Maps hitta snabbt och enkelt till rätt byggnad eller lokal. Det gör att du alltid har en uppdatera överblick av ditt fastighetsbestånd och enkelt kan få en sammanställning av tex.:

  • Bruksarea
  • Nettoarea
  • Hyresgäster

Postat i - innehåller: | | |

Hanna Falkäng

Marknadschef på Pythagoras sedan 2023. Har 20+ års erfarenhet från e-handel och digital marknadsföring inom tech. Odlar gärna gurka för att mata hunden och är bäst på att sträckkolla brittiska tvserier.

Jag vill veta mer om hur livet kan bli enklare med Pythagoras, kontakta mig:

Se mer kunskap

Inlägg

Webinar: Smart lokalvård

Känner du att du inte har full kontroll över dina lokalvårdskostnader och du har en känsla av att kostnaderna bara…

Läs mer...
Inlägg

Så kan kostnadsfördelning i fastighetssystemet underlätta och ge koll

Beräknar ni internhyror i fastighetssystemet eller kämpar ni med Excel och schabloner som inte stämmer med verkligheten? När du sedan…

Läs mer...
Inlägg

Webinar: Kostnadsfördelning

Pythagoras Kostnadsfördelning hanterar alla dina interna kostnader på ett automatiserat och flexibelt sätt. När en avdelning eller intern hyresgäst ändrar…

Läs mer...