apple-donut

Vad du behöver veta innan du väljer lokalvårdssystem

Att hålla det rent och snyggt inom verksamheten är en självklarhet för en trivsam och säker arbetsmiljö. Om du är intresserad av att på ett smart sätt hålla koll på lokalvården, så är ett lokalvårdssystem det du behöver! Men innan du dyker in i den djungeln är det några saker du bör fundera på. Här är några grejer att tänka på innan du väljer ditt lokalvårdsystem. 

Behovsanalys

Innan du bestämmer dig för ett lokalvårdssystem, se till att du vet vad du faktiskt behöver. Ska det hantera scheman för städning, hålla koll på städmaterial, rapportera när något går fel, eller kanske hjälpa dig räkna ut priset för städuppdragen och skicka en faktura till kunden? Ju tydligare du är med vad du vill, desto enklare blir det att hitta rätt system!

Användarvänlighet

Ett bra system ska vara enkelt att greppa både för dem som städar lokalerna och dem som jobbar med administrationen. Jag föredrar att ha en grafisk modell att jobba med – det blir som att ha en karta över städningen! I stället för att traggla igenom långa listor kan du se all info på ett överskådligt sätt. En bild säger ju mer än tusen ord, eller hur? Det blir lättare att se hur ett uppdrag påverkar en fastighet, och det är ju precis vad du vill veta när du pysslar med lokalvård. Håll det enkelt och grafiskt!

Mobilitet

I dagens mobila värld är det viktigt att ett lokalvårdssystem kan användas på olika enheter, inklusive smartphones och surfplattor. Om du vill kunna kolla läget när du är ute på språng eller om städgänget ska kunna jobba ute på fältet och rapportera direkt, då är mobilitet ett måste! Ett lokalvårdssystem som erbjuder mobila lösningar är perfekt för dig som i realtid vill kunna jobba med återrapportering. 

Rapportering och analys

Ett bra lokalvårdssystem ska ge dig verktyg för att följa upp hur det går med städningen. Du ska kunna kolla vad som har blivit städat, se vilka avvikelser som finns samt identifiera var det kanske behövs extra insatser.

Integration med andra system

Tänk på hur bra lokalvårdssystemet passar ihop med andra system du redan använder, som personalhantering eller ekonomisystem. Om allt kan prata med varandra blir det mindre krångel. Lokalvården är som superhjälten för fastigheten, så utnyttja det! Om någon hittar något trasigt, vore det inte dumt om man kunde rapportera det direkt i tillhörande fastighetssystem? 

Att välja det rätta lokalvårdssystemet är viktigt för att hålla det rent och snyggt inom verksamheten. Genom att tänka igenom vad du verkligen behöver och kolla på olika system, kan du hitta den perfekta partnern för din lokalvård. Kom ihåg att användarvänlighet och flexibilitet är hemligheten för att använda system på lång sikt.

Felix har tidigare skrivit ett blogginlägg: Vad är nyttan med ett lokalvårdssystem?

Postat i - innehåller: | | |

Felix Nyberg

Min expertis sträcker sig från att optimera och utveckla verksamhetsspecifika processer inom lokalvård till att hantera och leda IT-projekt med fokus på fastighetsförvaltning. Vid sidan om arbetslivet delar jag en passion för film, där min nyfikenhet sträcker sig till att samla onödig (eller kuriös) kunskap om filmhistoria och produktion.

Jag är intresserad av att höra mer om lokalvård, kontakta mig

Se mer kunskap

Inlägg

Nordic Workplace 12 november

Vi ses väl på Nordic Workplace/IFMA den 12 november på Sergel Hub? Vår vd, Mattias Arnelund, kommer att vara värd…

Läs mer...
Inlägg

Clean and facility mässan 12-13 november

Vi ses väl på Lokalvårdsmässan i Kista den 12-13 november 2024?

Läs mer...
water splash two kids and father with hat
Inlägg

Semestertips för dig som jobbar i Pythagoras

När semestertiden börjar närma sig behöver du vara förberedd så att du verkligen kan vara ledig. Här hittar du några

Läs mer...