water splash two kids and father with hat

Semestertips för dig som jobbar i Pythagoras

Här kommer några bra tips på hur du kan se till att din verksamhet fungerar även om du är på en välförtjänt semester! Generellt sett så är det bra att göra en översyn av rättigheter i systemet för att säkerhetsställa att sommarvikarierna har access, men ta även chansen att städa bort användare som har slutat eller se över allas rättigheter.

För enkelhetens skull har vi grupperat tipsen i olika moduler:

Avtal

Gå igenom och se över dina avtal så att inga avtal förfaller under semesterperioden. Detta blir extra viktigt för dig som är hyresgäst och har en uppsägningstid som du bör säga upp före sommaren om du inte vill förlänga.

Gör upp en plan för hur ni ska fakturera och hur faktureringsunderlag ska skapas under sommaren. Det är också bra att ha en backup ifall kreditering eller restfakturering behöver göras. Se till att din vikarie kan skapa underlag, har access till rätt delar i systemet och kan utföra nödvändiga åtgärder när du är ledig.

Teknisk förvaltning

Ärendehantering

När du planerar inför sommaren behöver du lägga till sommarvikarier. Vikarien behöver tillhöra respektive driftgrupp för att se och komma åt ärenden i YourErrands. Glöm inte att påminna vikarien att ladda ner appen!

Tillsyn&Skötsel

Se över dina driftsgrupper eller mer personriktade åtgärder som finns i Tillsyn & Skötsel så att det är enkelt att få en överblick av de åtgärder som planeras att ske under semesterperioden. Du kan också planera in så kallade Upphörandeperioder under semestertider, t.ex. rondering på skolor som är stängda över sommarveckorna. När du ändå gör översynen så kan du också bestämma om du vill flytta vissa åtgärder framåt eller utföra dem tidigare.

Lokalvård

Glöm inte att planera in semesterschemat i förväg och se till att alla vikarier är tillagda i systemet och att alla har laddat ner appen.

Hoppas att dessa tips hjälper dig att få en riktigt skön och avkopplande semester!

Postat i - innehåller:

Hanna Falkäng

Marknadschef på Pythagoras sedan 2023. Har 20+ års erfarenhet från e-handel och digital marknadsföring inom tech. Odlar gärna gurka för att mata hunden och är bäst på att sträckkolla brittiska tvserier.

Se mer kunskap

Inlägg

Nordic Workplace 12 november

Vi ses väl på Nordic Workplace/IFMA den 12 november på Sergel Hub? Vår vd, Mattias Arnelund, kommer att vara värd…

Läs mer...
Inlägg

Clean and facility mässan 12-13 november

Vi ses väl på Lokalvårdsmässan i Kista den 12-13 november 2024?

Läs mer...
construction
Inlägg

Så skapar du en smart och långsiktigt hållbar fastighetsförvaltning efter nybyggnation

Tips att tänka på när du övergår från byggnation till förvaltning av en fastighet.

Läs mer...