Monterro_1200x675px

Svenska SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro

Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare, förvärvar aktier och tillför expansionskapital i svenska Pythagoras som erbjuder en innovativ molnplattform inom Property, Real Estate och Facilities Management. Genom investeringen från Monterro kan Pythagoras öka investeringstakten och skala upp verksamheten.

– ”Monterro är den perfekta partnern för oss,” säger Peter Andersson, medgrundare och VD på Pythagoras. ”Deras expertis och erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag är ovärderlig och vi ser fram emot att tillsammans ta nästa steg i tillväxtresan.”

Pythagoras digitaliserar fastighetsförvaltning

Pythagoras startades med uppgiften att innovera och digitalisera arbetet med att förvalta och hantera fastigheter. Företaget utvecklar och erbjuder en komplett mjukvaruplattform som förenklar driften, minskar kostnaderna och energikonsumtionen. Med hjälp av analys kan kunderna ta mer datadrivna och effektiva beslut inom fastighetsförvaltningens alla delar.

– ”Vi har följt Pythagoras under en längre tid och vi är imponerade av deras innovationsförmåga och produktutveckling,” säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Pythagoras. ”De har skapat en innovativ och användarvänlig produkt inom en sektor som varit relativt konservativ. Bolaget har dessutom haft en stadig tillväxt år efter år och vi ser att de har stor potential att skala och utveckla sin verksamhet, både inom Norden och internationellt.”

Skalar upp och utvecklar verksamheten

Pythagoras har en stark position på marknaden för fastighetsförvaltning med många kunder inom både privat och offentlig sektor, i Sverige, Norge och internationellt.

– ”Vi är stolta över hur vi tillsammans med våra kunder har lyckats skapa en mängd smarta lösningar som effektiviserat deras verksamhet med hjälp av data, t ex genom minskad energiförbrukning” säger Peter Andersson. ”Nu är vi redo att utveckla verksamheten ytterligare med målet att få ännu nöjdare kunder, genom hela kundresan. Med Monterro som partner får vi både kapitalet och den expertis vi behöver för att skala upp.”

Monterro stöttar med affärsutveckling

Monterro är en aktiv investerare som stöttar med både strategisk och operativ support i de mjukvarubolag de investerar i.

– ”Monterro skiljer sig från traditionella investerare. Vi arbetar alltid tätt ihop med ägarna och ledningen,” säger Gustav Lagercrantz. ”Vi har lång erfarenhet från att själva ha byggt och utvecklat mjukvarubolag och vet vilka utmaningar man stöter på i olika stadier i tillväxtresan. Vi ser fram emot att få stötta och följa Pythagoras i deras resa framåt”.

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare, men Pythagoras operativa ägare återinvesterar allt eller en betydande del och blir kvar i bolaget.

För mer information, vänligen kontakta: 

Gustav Lagercrantz, vd på Monterro samt blivande styrelseordförande i Pythagoras +46 (0)70 734 74 11 | gustav.lagercrantz@monterro.com
Peter Andersson, medgrundare och vd på Pythagoras: +46 (0) 8 795 24 34 | peter.andersson@pythagoras.se

Om Monterro 

Monterro är den ledande investeraren inom B2B mjukvara i Norden, med målet att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare. Med operativ erfarenhet från att framgångsrikt ha utvecklat och drivit mjukvarubolag som Pointsec, Episerver, Orc Software, och Lime, arbetar Monterro aktivt med sina portföljbolag för att få dem att växa. En betydande del av fondernas kapital, 25 procent, kommer från Monterros grundare och anställda. Bolaget bildades 2012 och har kontor i Stockholm, Oslo, Munchen och Hanoi. Monterro.com

Postat i - innehåller:

Se mer kunskap

fastighetssystem-rumstyper
Inlägg

Effektivare förvaltning med digitala ritningar i fastighetssystemet

Genom att basera din fastighetsförvaltning på ritningar/modeller kan du skapa en effektivare förvaltning.

Läs mer...
Inlägg

Automatisk kostnadsfördelning i fastighetssystemet – varför då? 

En organisations budget läggs ofta på helår och systemförvaltare för fastighetssystemet nycklar ut internhyror till olika avdelningar baserat på schabloner….

Läs mer...
Inlägg

Nordic Workplace 12 november

Vi ses väl på Nordic Workplace/IFMA den 12 november på Sergel Hub? Vår vd, Mattias Arnelund, kommer att vara värd…

Läs mer...