3.3.7. Arbeta med inställningarna för en användare
När du arbetar med inställningarna för en användare kan du
koppla användaren till en organisation
koppla bort användaren från den organisation hen är kopplad till
redigera för- och/eller efternamnet för användaren
ange ett telefon- och/eller mobilnummer för användaren
ange en plats och/eller avdelning för användaren
ange om användaren är extern eller intern
ange att användaren bara ska kunna logga in med SSO
ange att användaren ska kunna logga in med användarnamn och lösenord
ange att användaren bara ska vara aktiv under en viss period
ange om användaren ska vara organisationsadministratör eller inte
byta lösenord för användaren
sätta extra information på användaren
lägga till användaren i en eller fler användargrupper
ta bort användaren från en eller fler användargrupper
arbeta med konteringen för användaren.
Användarkortet är en central del i arbetet med inställningarna för en användare. När du anger någon typ av information i ett fält i användarkortet måste du klicka utanför fältet, i ett annat fält eller på enter-tangenten på ditt tangentbord för att informationen ska sparas.
För mer information om hur du
kopplar en användare till en organisation, se avsnittet med namnet "Koppla en användare till en organisation"
kopplar bort en användare från en organisation, se avsnittet med namnet "Koppla bort en användare från en organisation"
redigerar för- och/eller efternamnet för en användare, se avsnittet med namnet "Redigera för- och/eller efternamnet för en användare"
anger ett telefon- och/eller mobilnummer för en användare, se avsnittet med namnet "Ange ett telefon- och/eller mobilnummer för en användare"
anger en plats och/eller avdelning för en användare, se avsnittet med namnet "Ange en plats och/eller avdelning för en användare"
anger om en användare är extern eller intern, se avsnittet med namnet "Ange om en användare är extern eller intern"
anger att en användare bara ska kunna logga in med SSO, se avsnittet med namnet "Ange att en användare bara ska kunna logga in med SSO"
anger att en användare ska kunna logga in med användarnamn och lösenord, se avsnittet med namnet "Ange att en användare ska kunna logga in med användarnamn och lösenord"
anger att en användare bara ska vara aktiv under en viss period, se avsnittet med namnet "Ange att en användare bara ska vara aktiv under en viss period"
anger om en användare ska vara organisationsadministratör eller inte, se avsnittet med namnet "Ange om en användare ska vara organisationsadministratör eller inte"
byter lösenord för en användare, se avsnittet med namnet "Byt lösenord för en användare"
sätter extra information på en användare, se avsnittet med namnet "Sätt extra information på en användare"
lägger till en användare i en eller fler användargrupper, se avsnittet med namnet "Lägg till en användare i en eller fler användargrupper"
tar bort en användare från en eller fler användargrupper, se avsnittet med namnet "Ta bort en användare från en eller fler användargrupper"
arbetar med konteringen för en användare, se avsnittet med namnet "Arbeta med konteringen för en användare".
Innehållet i 3.3.7. Arbeta med inställningarna för en användare