Ta bort en navigationsmapp från ett navigationsträd
När du tar bort en navigationsmapp från ett navigationsträd tas navigationsmappen bort från Pythagoras webb. Den ligger alltså inte kvar någonstans i applikationen efter att du tagit bort den. Om du tar bort en navigationsmapp som har underliggande objekt kopplade till sig kommer även de underliggande objekten att tas bort från navigationsträdet. De underliggande objekten tas dock inte bort från Pythagoras webb, utan de ligger kvar i applikationen.
För att ta bort en navigationsmapp från ett navigationsträd, gör du så här:
Öppna ett navigationsträd. För mer information om hur du gör det, se avsnitt 5.4.1.
Gå till navigationsträdskortet (se bilden nedan).
Ställ dig på fliken "Struktur" (se bilden nedan). Under fliken "Struktur" hittar du tre kolumner: "Valt navigationsträd", "Övriga navigationsträd" och "Välj navigationsnivå".
Gå till kolumnen med namnet "Valt navigationsträd" (se bilden nedan). I kolumnen med namnet "Valt navigationsträd" hittar du det navigationsträd du arbetar med.
Se till att den navigationsmapp du vill ta bort är synlig i navigationsträdet genom att arbeta dig ner i navigationsträdets struktur (se bilden nedan).
Placera din muspekare på den navigationsmapp du vill ta bort från det navigationsträd du arbetar med (se den första bilden nedan). När du placerar din muspekare på en navigationsmapp får du tillgång till tre ikoner: "Lägg till objekt", "Ta bort" och "Öppna" (se den andra bilden nedan). Notera att du inte kan ta bort den navigationsmapp som ligger på toppnivån i navigationsträdet.
Klicka på "Ta bort" (se den första bilden nedan). När du gör det får du tillgång till en dialogruta via vilken du ska bekräfta att du vill ta bort den navigationsmapp du arbetar med (se den andra bilden nedan). Dialogrutan innehåller antingen en eller två kryssrutor.
Bekräfta att du vill ta bort den navigationsmapp du arbetar med. Kryssa för den eller de kryssrutor du hittar i dialogrutan (se bilden nedan).
Klicka på "Fortsätt" (se den första bilden nedan). När du gör det kommer den navigationsmapp du arbetar med att tas bort från det navigationsträd du arbetar med. Detta samtidigt som du skickas tillbaka till navigationsträdskortet (se den andra bilden nedan).