Redigera en status som är tillgänglig i Pythagoras webb
För att redigera en status som är tillgänglig i Pythagoras webb, gör du så här:
Öppna ett hyresobjekt. För mer information om hur du gör det, se avsnitt 11.1.
Gå till hyresobjektskortet (se bilden nedan).
Ställ dig på fliken "Allmänt" (se bilden nedan).
Klicka i fältet "Status" (se den första bilden nedan). När du gör det får du tillgång till en lista med statusar som är tillgängliga i Pythagoras webb (se den andra bilden nedan).
Gå till listan med statusar.
Placera din muspekare på den status du vill redigera (se den första bilden nedan). När du placerar din muspekare på en status får du tillgång till två ikoner: "Öppna" och "Ta bort" (se den andra bilden nedan).
Klicka på "Öppna" (se den första bilden nedan). När du gör det kommer den status du arbetar med att öppnas. När en status öppnas får du tillgång till dess statuskort (se den andra bilden nedan).
Gå till statuskortet.
Ställ dig på fliken "Allmänt" (se bilden nedan).
Byt namn på den status du arbetar med (se bilden nedan). Ange ett nytt namn för den i namnfältet. Om du inte vill byta namn på den status du arbetar med kan du hoppa över det här instruktionssteget.
Ange att den status du arbetar med ska vara gällande (se bilden nedan). Kryssa "Ja" under etiketten "Gällande". Om den status du arbetar med inte ska vara gällande kan du hoppa över det här instruktionssteget.
Ange att den status du arbetar med inte ska vara gällande (se bilden nedan). Kryssa "Nej" under etiketten "Gällande". Om den status du arbetar med ska vara gällande kan du hoppa över det här instruktionssteget.
Aktivera spärrperiodsfunktionen för den status du arbetar med (se bilden nedan). Kryssa "Ja" under etiketten "Aktivera spärrperiod". Om du inte vill aktivera spärrperiodsfunktionen för den status du arbetar med kan hoppa över det här instruktionssteget. Samma sak gäller om spärrperiodsfunktionen redan är aktiv för den.
Inaktivera spärrperiodsfunktionen för den status du arbetar med (se bilden nedan). Kryssa "Nej" under etiketten "Aktivera spärrperiod". Om du inte vill inaktivera spärrperiodsfunktionen för den status du arbetar med kan hoppa över det här instruktionssteget.
Stäng statuskortet (se den första bilden nedan). När du stänger statuskortet skickas du tillbaka till hyresobjektskortet (se den andra bilden nedan).