Nynashamn

Nynäshamns kommun har upphandlat ett nytt fastighetssystem av Pythagoras

Nynäshamns kommun har upphandlat ett nytt fastighetssystem av Pythagoras AB. Det nya fastighetssystemet ska göra det möjligt för Nynäshamns kommun att hantera avtal, skapa fastighetsregister och förenkla drift och underhåll. Det ska dessutom fungera mobilt och kunna användas av ett obegränsat antal användare. Och så kommer det att bli när allt är klart och implementerat.

– Det är lätt att röra till det när allt ligger i olika system, säger Sofie Pettersson, systemadministratör på fastighetsavdelningen på Nynäshamns kommun. Därför är ett av de viktigaste kraven på det nya fastighetssystem kommunen upphandlat av Pythagoras att det ska vara flexibelt och kunna användas för många olika ändamål – allt ifrån att underlätta felanmälningar till att digitalisera ritningar.

Mobilt i fokus

Leveransen från Pythagoras består av en SaaS-lösning med tillhörande mobila funktioner som underlättar för fastighetsskötare, elektriker och andra att kolla upp saker och ting, hantera och skapa ärenden, göra felanmälningar och liknande direkt på plats, i stället för att behöva ta sig in till kontoret.

– Det blir lättare att hålla koll på till exempel avtal. Vi får en heads up när ett avtal är på väg att gå ut, så att vi i god tid kan förnya, säga upp eller vidta andra åtgärder för avtalet. Vi tror också att det här systemet kan hjälpa oss att minska arbetet med ”underhållsskulden”. Det kommer att hjälpa oss att hålla koll på kommande underhållsinsatser, underlätta planeringen och göra att vi slipper tråkiga överraskningar, fortsätter Sofie Pettersson.

Bättre överblick över resurser

Något som är viktigt för Nynäshamns kommun är att kunna digitalisera ritningar, vilket det fastighetssystem de upphandlat av Pythagoras AB tillåter dem att göra.

– Ritningsdigitalisering gör det lättare för oss att snabbt se exakt vilka resurser som finns på en viss fastighet eller i en viss lokal. Men det gör också att andra inom kommunen själva kan gå in i systemet, till exempel en skola som vill ha en ritning till något. Då kan de själva gå in och ta reda på det de behöver, det förenklar både för oss och för dem, avslutar Sofie Pettersson.

Se fler kundcase

kungsbacka kommun

Hela kommunens fastighetsrelaterade information på ett ställe

Kungsbacka kommun använder Pythagoras för en överblick och bättre samarbete mellan enheter.

Se detta kundcase...

Epiroc stöttar verksamheten med digitaliserad felanmälan och beställningar

Epiroc, en ledande leverantör inom gruv- och anläggningsindustrin använder Pythagoras för felanmälan och beställningar. Lyssna och se Hans Rostedt dela

Se detta kundcase...

Ulricehamns kommun effektiviserar felanmälan

Ulricehamns kommun gick från att skriva ut papper med felanmälan till att effektivisera processen med hjälp av Pythagoras felanmälan och…

Se detta kundcase...