kungsbacka kommun logga

Kungsbacka kommun förenklade sin lokalvårdshantering för säkrare städkalkylering

Utmaningen

Vi satt med ett kalkylprogram som var svårt att förstå. Hanteringen var krånglig för den ovana användaren och programmet inte utvecklades i den takt vi behövde. Programmet var dessutom inte webbaserat och det var egentligen bara en person i hela organisationen som kunde göra uppdateringar, vilket gjorde det svårjobbat för oss. 

Enkelt och användarvänligt

När vi gick ut i upphandling så visade det sig att Pythagoras var den enda leverantören som uppfyllde samtliga av våra krav och därför föll valet på Pythagoras Lokalvårdsmodul. 

Systemet är baserad på ritningar, vilket ger en exakthet i ytor, som i sin tur ger ett stort användningsområde.

Fler användningsområden

Systemet visade sig ha snygga ritningar/modeller och gav därför en exakt uträkning på yta, rumstyp och storlek. Tack vare det visuella gränssnittet är systemet lättnavigerat och relativt enkelt att använda, vilket gör att det finns utvecklingspotential till att anpassa till många varierande tjänster, inte bara inom lokalvården. 

Som steg 2 ska vi även implementera schemaläggning och den mobila appen för lokalvårdaren. Lokalvårdaren får då dagligen en tydlig bild av exakt vilka uppgifter man har att utföra via digitaliserade ritningar. Appen blir också ett effektivt hjälpmedel för lokalvårdaren att återkoppla till organisationen vid avvikelser som kan uppstå.

Idag använder kommunen även Pythagoras till avtalshantering, teknisk fastighetsförvaltning inklusive Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA), vilket bidrar till en god samverkan mellan enheterna. 

Vi ser fram emot nya funktioner och fler tjänster inom Lokalvårdsmodulen, gärna i matris, för att göra det enkelt att skapa kalkyler och offerter.

Säkrare kalkyler

Med Lokalvårdsmodulen har Kungsbacka kommun fått säkrare städkalkyler. Det visuella gränssnittet ger också en enkelhet för alla användare att använda och förstå layouten i en fastighet, vilket effektiviserar det dagliga arbetet. 

Berättat av: 

Christina Carlsson

Biträdande Verksamhetschef, Kungsbacka kommun

Publicerat februari 2024.

Kundcase Innehåller: | | |

Se fler kundcase

kungsbacka kommun

Hela kommunens fastighetsrelaterade information på ett ställe

Kungsbacka kommun använder Pythagoras för en överblick och bättre samarbete mellan enheter.

Se detta kundcase...

Epiroc stöttar verksamheten med digitaliserad felanmälan och beställningar

Epiroc, en ledande leverantör inom gruv- och anläggningsindustrin använder Pythagoras för felanmälan och beställningar. Lyssna och se Hans Rostedt dela

Se detta kundcase...

Ulricehamns kommun effektiviserar felanmälan

Ulricehamns kommun gick från att skriva ut papper med felanmälan till att effektivisera processen med hjälp av Pythagoras felanmälan och…

Se detta kundcase...